Sastojci:
1 pile
4 jaja
1 dl ulja
brašno
prezle
aleva paprika
biber
2 kašike vegete
1 limun
Priprema:
Pile operite i očistite pa ga isecite na komade. Možete umesto pileta kupiti komade piletine ako želite. Svaki komad posebno natrljajte vegetom, dodajte soli ako je potrebno i ako želite pobiberite. Sipajte brašno u jedan tanjir, u drugom pomešajte prezle i alevu papriku, a u trećem umutite jaja.
Komade piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim u prezle sa alevom paprikom pa u jaja i na kraju ponovo u prezle.
U tiganj stavite dosta ulja da se dobro zagreje. Ulje mora da bude vrelo kako se jaja i prezle ne bi odvajali od mesa u toku prženja. Pržite meso sa obe strane dok lepo ne porumeni.
Piletina ne bečki način ili jednostavnije pohovana piletina se služi sa kriškama limuna, a najčešći prilog je pečeni krompir.
Нема коментара:
Постави коментар