четвртак, 23. септембар 2010.

Kvrguša

Sastojci:
2 jaja
1/2 l mleka
200 g brašna
1 kašika ulja
1 pile
400 g kisele pavlake
50 g putera
so
biber

Priprema:

Pile operite i isecite na komade. Umesto celog pileta možete koristiti i komade po želji. Piletinu posolite i pobiberite po ukusu.
Napravite testo za palačinke tako što umutite 2 jaja, zatim dodate 200 g brašna pa polako, dodajući mleko zamesite glatko testo. Na kraju dodajte i kašičicu ulja. Ovo testo treba da bude malo gušće nego što je testo od koga se obično prave palačinke.
Pleh, đuvečar ili tepsiju podmažite puterom pa u njega sipajte testo za palačinke. Debljina tako sipanog testa u sud treba da bude 1 prst. Zatim u to testo rasporedite komade piletine pa prekrijte sud aluminijumskom folijom. Pecite 15 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Zatim izvadite iz rerne na kratko, skinite foliju, prelijte umućenom kiselom pavlakom kojoj možete dodati i malo bibera. Vratite u rernu, ali sada bez folije i ostavite da se peče još 20 minuta.
Poslužite toplo.

Нема коментара:

Постави коментар