недеља, 5. јун 2011.

Gibanica – gužvara sa sirom

Sastojci:

1/2 kg kora za gibanicu
300 g kravljeg sira
2 šoljice ulja
2 jaja
1 kisela pavlaka
kisela voda
so

Priprema:
Umutite dobro dva jaja, dodajte malo kisele vode, zatim dodajte ulje i sir koji ste prethodno grubo izdrobili. Nemojte sir da pasirate ili potpuno izgnječite. Na kraju dodajte posolite ako je potrebno pa dodajte kiselu pavlaku i izmešajte.
Đuvečar ili tepsiju podmažite uljem pa stavite jednu koru. Poprskajte je uljem pa preko stavite drugu koru. Od ostalih kora izdvojite jednu za vrh, a ostale iscepkajte i izgužvajte pa pomešajte sa nadevom. Sve zajedno sipajte u tepsiju pa prekrijte odvojenom korom. Po vrhu poprskajte uljem pa pecite u rerni na umerenoj temperaturi.
Gibanica odnosno gužvara sa sirom najukusnija je vruća, obavezno uz kiselo mleko ili jogurt.

Нема коментара:

Постави коментар