четвртак, 23. септембар 2010.

Sladak kupus sa mesom

Sastojci:
1 glavica kupusa
250-300 g teletine ili svinjetine
100-200 g suvih rebara
50 – 100 g slanine
2-3 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 paradajza
so
biber
vegeta
brašno
ulje
Priprema:
U veću šerpu sipajte ulje pa stavite na vatru. Kada se ugreje ubacite sitno iseckan luk. Mešajte da ne zagori, a kada luk porumeni, ubacite meso iseckano na kockice. Dobro promešajte. Meso ne treba da se skroz isprži. Paradajz sameljite na mašini za mlevenje mesa ili ga iseckajte najsitnije što možete. Zatim paradajz dodajte u šerpu, malo promešajte, dodajte vegetu, so i biber po želji. Promešajte pa ubacite sitno iseckanu šargarepu. Dospite 2dl vode i promešajte. Suvo meso, slaninu i kupus isecite pa dodajte u šerpu. Nalijte vodom do vrha, ostavite da pusti ključ, pa smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka.
Dok se to kuva, pripremite zapršku tako što u čašu od 2dl stavite 3 kašičice brašna i hladnu vodu. Dobro promešajte tako da nema grudvica. Kada je kupus kuvan, pojačajte vatru da ključa pa polako, kap po kap dodajte zapršku i stalno mešajte varjačom. Pazite da ne zagori. Kuvajte uz stalno mešanje još 5 minuta.
Sladak kupus sa mesom služi se odmah uz sir, kajmak ili salatu po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар