четвртак, 23. септембар 2010.

Punjena jaja sa renom

Sastojci:

8 jaja
4-5 kašike rena
100 g mladog sira
1-2 mlada luka (zeleni deo)
so
biber

Priprema:

Jaja stavite u hladu vodu, dodajte malo soli pa stavite na ringlu. Kada voda počne da ključa, kuvajte narednih 10 minuta. Jaja treba da budu tvrdo kuvana. Kada su gotova, prohladite ih tako što prospete vrelu vodu pa u isti sud naspete hladnu.
Oljuštite jaja, zatim ih presecite na polovine i izvadite žumanca.
U činiju stavite žumanca pa ih izgnječite. Zatim dodajte sir (najbolje sremski) pa izgnječite zajedno sa žumancima. Dodajte ren, posolite i pobiberite pa dobro izmešajte. Iseckajte zeleni deo pera mladog luka što sitnije pa ih dodajte smesi i ponovo promešajte. Ostavite malo seckanog luka za ukras. Napunite polovine jaja pripremljenom smesom.
Punjena jaja sa renom pospite seckanim perima luka pa ostavite u frižideru da se dobro ohlade pre služenja.

Нема коментара:

Постави коментар