четвртак, 23. септембар 2010.

Teleći ražnjići sa groždjem

Sastojci:
500 g teletine
1 kašika vegete
nekoliko listića nane
nekoliko listića bosiljka
100 g crvene sveže paprike
100 g zelene sveže paprike
100 g tikvica
150 g groždja
100 ml ulja
Priprema:
Meso isecite na kocke, pospite ga vegetom, dodajte bosiljak i nanu i ostavite da odstoji na hladnom mestu oko pola sata. Papriku isecite na kocke, a tikvice na ploške. Na štapiće stavite naizmenično komadiće mesa, povrća i zrna groždja (birajte ona najkrupnija zrna). Premažite ih uljem i pecite na ugrejanom roštilju. Možete peći i na nauljenom tiganju. Peći sa svake strane 8-10 minuta.
Teleći ražnjići sa groždjem idu odlično uz pečeni krompir i salatu.

Нема коментара:

Постави коментар